goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Dżem pomarańczowy 5.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Idealny do deserów, placków.

Dżem pomarańczowy 5.

Składniki:

Dżem pomarańczowy 5.

 

 

Sposób przygotowania:

Dżem pomarańczowy 5.
Owoce dokałdnie szorujemy, sparzamy. Ścieramy z nich skórkę. Obieramy. Kroimy je na kawałki, usuwamy białe skórki oraz pestki. Przygotowujemy syrop: wodę zagotowujemy z cukrem, przekładamy do niej owoce i gotujemy na niewielkim ogniu do czasu, aż owoce zaczną się rozpadać.Na sam koniec dodajemy startą skórkę cytrynową i gotujemy całość kilka minut. Gorący dżem przekałdamy do wyparzonych słoików.