sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 394]

Dżem wiśniowy niskosłodzony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dżem o niskiej zawartości cukru to doskonały dodatek do ciast. Amatorzy kwaśnych smaków będą nim zachwyceni.

Dżem wiśniowy niskosłodzony

Składniki:

Dżem wiśniowy niskosłodzony

Składniki

  • 1 kg wydrylowanych wiśni
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Dżem wiśniowy niskosłodzony
Wiśnie wkładamy do dużego garnka, zasypujemy cukrem. Smażymy na średnim ogniu, od momentu zagotowania około 20-25 minut.

Kiedy dżem będzie miał właściwą konsystencję przekładamy go do przygotowanych wcześniej słoików.

Zakręcamy mocno nakrętki i pasteryzujemy w piekarniku nagrzanym do 90 stopni przez 15 minut.