goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Dżem z agrestoporzeczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Świetny do słodkich bułeczek, do deserów.

Dżem z agrestoporzeczki

Składniki:

Dżem z agrestoporzeczki

 

  • 3 kg agrestoporzeczka
  • 1 1/2 kg cukier
  • 2 opakowania dżemfix

Sposób przygotowania:

Dżem z agrestoporzeczki
Owoce przepieramy i dokładnie myjemy. Następnie przekładamy do rondla z (najlepiej z grubym dnem), delikatnie dusimy by puściły odrobinę soku-dusimy pod przykryciem do całkowitego rozpadnięcia się owoców. Dodajemy pozostałe składniki i całość mieszamy, a następnie zagotowujemy. Dżem miksujemy. Gorący przekładamy do wyparzonych słoików. Odwracamy do góry dnem.

Tagi:

owoce agrest