Sposób przygotowania:
Dżem z aronii i jabłek
Jabłka umyć obrać ze skórki i pokroić na małe ćwiartki, Aronię umyć i osuszyć , wrzucić do garnka dodać jabłka , cukier i wlać wodę.
Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez godzinę co jakiś czas mieszając. Gorący przełożyć do umytych, wyparzonych słoików zakręcić i odwrócić do góry dnem.
Przechowywać w chłodnym miejscu.
Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez godzinę co jakiś czas mieszając. Gorący przełożyć do umytych, wyparzonych słoików zakręcić i odwrócić do góry dnem.
Przechowywać w chłodnym miejscu.
![Dżem z aronii 2 Dżem z aronii 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dzem-z-aronii-2-430103.jpg)
![Dżem z aronii 2 Dżem z aronii 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dzem-z-aronii-2-430104.jpg)
![Dżem z aronii 2 Dżem z aronii 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dzem-z-aronii-2-430105.jpg)
![Dżem z aronii 2 Dżem z aronii 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dzem-z-aronii-2-430106.jpg)