Sposób przygotowania:
Sernik z orzechamiKROK 1
Masło, cukier i mąkę ugnieść palcami na zwartą masę.
KROK 2
Spód pokruszyć na dnie foremki i podpiec koło 5 minut w 180°C. W tym czasie przechodzę do kolejnego kroku.
KROK 3
Ser zmielić najlepiej 2 razy.
KROK 4
Orzechy delikatnie zmielić i dodać z resztą składników do twarogu. Dokładnie i powoli wymieszać całą masę serową.
KROK 5
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wlać na samym końcu do masy sernikowej, delikatnie wymieszać.
KROK 6
Na podpieczony spód wylać masę serową i piec 50minut w 180°C. Po upieczeniu lekko uchylić piekarnik. Sernik wyciągnąć po całkowitym wystudzeniu.
KROK 7
Sernik smakuje wyśmienicie o każdej porze dnia i nocy. Smacznego :)