Bo

Bo

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Dżem z jabłek i landrynek

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny , aromatyczny dżem z jabłek

Dżem z jabłek i landrynek Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dżem z jabłek i landrynek

 

  • 1,5 kg.jabłek (po obraniu )
  • 30 dkg. landrynek o smaku owocowym
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Dżem z jabłek i landrynek
Jabłka pokroić na drobne części , dodać kilka łyżek wody , smażyć pod przykryciem , dodać landrynki cały czas smażyć co jakiś czas mieszają gdy landrynki się rozpuszczą dodać cukier do smaku , smażyć jeszcze oko. 10 minut , gorące wkładać do słoików , pasteryzować 15 minut .Dobrze jest wybrać landrynki w kolorze czerwonym czy pomarańczowym , wtedy dżem ma bardzo ładny kolor , w moim było za dużo zielonych , dlatego kolor jest zielonkawy . Dżem jest super dodatkiem do naleśników czy drożdżowych racuchów . SMACZNEGO!!!!
Dżem z jabłek i landrynek
Dżem z jabłek i landrynek super dodatek do naleśników