iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1219]

Dżemik brzoskwiniowo-czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Takie połączenie smaków zrobiłam pierwszy raz, ale wyszło rewelacyjnie.

Dżemik brzoskwiniowo-czekoladowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dżemik brzoskwiniowo-czekoladowy

 

Sposób przygotowania:

Dżemik brzoskwiniowo-czekoladowy
Brzoskwinie po obraniu pokroić na mniejsze kawałki i rozgotować po rozgotowaniu zmiksować na gładki mus, następnie dodać szczyptę soli oraz cukier ja dałam niecałe 2 szklanki ( ilość cukru zależy od smaku owoców), całość gotować na malutkim palniku do momentu zgęstnienia. Kiedy stwierdzimy, że nasz dżem ma odpowiednią gęstość to dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do momentu rozpuszczenia. Gorący dżem przekładamy do malutkich słoiczków i po zakręceniu odstawiamy do góry dnem, aby słoiczki wystygły.
Dżemik brzoskwiniowo-czekoladowy
Do gęstego dżemu dodać biała czekoladę

Tagi:

czekolada