Szyman.

Szyman.

Kucharz
[Przepisów: 15]

Dziadkowa pasta z makreli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pastę rybną przygotowuje mój dziadek. Idealnie smakuje na kanapce lub bagietce. Jest zdrowa i smaczna. Przygotowuje się ją szybko.

Dziadkowa pasta z makreli

Składniki:

Dziadkowa pasta z makreli

 

  • Duża makrela wędzona
  • 50 ml przecieru pomidorowego
  • 50 dag białego sera
  • 1 jajko
  • MOŻNA DODAĆ:
  • 1 średni ogórek kiszony
  • lub:
  • pół pęczka pietruszki
  • lub:
  • łyżkę szczypiorku.

Sposób przygotowania:

Dziadkowa pasta z makreli
Ugotować jajko na twardo. Makrelę obrać ze skóry,   i oczyścić bardzo dokładnie z ości. Jajko również obrać ze skorupki. Przygotować mikser i miskę. Dodać do miski: makrelę, przecier pomidorowy, 50 dag białego sera, jajko ugotowane na twardo i ogórka albo pietruszkę lub, jak kto woli szczypiorku. Można też dodać inne składniki wg własnych upodobań. Zmiksować podane składniki. Smacznego!!!