Sposób przygotowania:
Egzotyczna sałatka ryżowa
Przygotować sałatkę: ryż zagotować w osolonej wodzie, przykryć, gotować jeszcze 25 minut na małym ogniu, aż wchłonie całą wodę, wystudzić.
Plasterek ananasa pokroić w kostkę, ser w paseczki. Granat podzielić na pół, łyżeczką wyjąć pestki, odłożyć do dekoracji, wyciekający sok zachować.
Przygotować marynatę: sok z cytryny wymieszać z miodem i twarogiem. Dodać zachowany sok z granata i sambal oelek, dokładnie wymieszać.
Ryż, ananas i paski sera przełożyć do miski, dodać marynatę, wymieszać. Przed podaniem sałatkę posypać pestkami granatu, udekorować melisą.
Plasterek ananasa pokroić w kostkę, ser w paseczki. Granat podzielić na pół, łyżeczką wyjąć pestki, odłożyć do dekoracji, wyciekający sok zachować.
Przygotować marynatę: sok z cytryny wymieszać z miodem i twarogiem. Dodać zachowany sok z granata i sambal oelek, dokładnie wymieszać.
Ryż, ananas i paski sera przełożyć do miski, dodać marynatę, wymieszać. Przed podaniem sałatkę posypać pestkami granatu, udekorować melisą.