Sposób przygotowania:
Ekspresowa pasta kanapkowa z cieciorki i śliwek
Cieciorkę moczymy i gotujemy z ząbkiem czosnku do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Umieszczamy cieciorkę w pojemniku miksera, dodajemy pastę sezamową, doprawiamy solą i pieprzem. Ząbki czosnku siekamy niezbyt drobno i prażymy chwilkę na patelni, dodajemy do pozostałych składników. Na koniec dorzucamy śliwki i oliwę i wszystko dokładnie miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli będzie za gęsta dodajemy odrobinę wody. Można dodać ulubionych ziół czy chili, wtedy smak będzie urozmaicony.
edytaha
zufikowo
Edyta kupuj śliwki i do dzieła! :)
edytaha
Poszukam na bazarze, może komuś zostały jeszcze poświąteczne zapasy :)
zufikowo
edytaha napisał(a):