Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z czerwonej kapusty jest bardzo smaczna i zdrowa. Rewelacyjny dodatek do smażonej ryby lub mięsa.

Surówka z czerwonej kapusty  Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć. Cebulę obrać i drobno posiekać.

Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.

Wszystkie przygotowane składniki skropić olejem z pestek dyni wymieszany z oliwą, przyprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny i białym pieprzem, wymieszać. 
Surówka z czewonej kapusty
Posiekaną kapustę wymieszać z solą i odcisnąć.
Surówka z czewonej kapusty
Dodać pokrojone w kostkę ogórki i cebulę.
Surówka z czewonej kapusty
Połączyć z jabłkiem, olejem i przyprawami.