Sposób przygotowania:
Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć. Cebulę obrać i drobno posiekać.
Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.
Wszystkie przygotowane składniki skropić olejem z pestek dyni wymieszany z oliwą, przyprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny i białym pieprzem, wymieszać.
Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.
Wszystkie przygotowane składniki skropić olejem z pestek dyni wymieszany z oliwą, przyprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny i białym pieprzem, wymieszać.
![Surówka z czewonej kapusty Surówka z czewonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-czewonej-kapusty-424291.jpg)
![Surówka z czewonej kapusty Surówka z czewonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-czewonej-kapusty-424292.jpg)
![Surówka z czewonej kapusty Surówka z czewonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-czewonej-kapusty-424293.jpg)