gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1320]

Surówka z kapusty z marchewką i kalarepą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

tak przygotowaną surówkę z kapusty, marchewki i kalarepy podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - jest pyszna.

Surówka z kapusty z marchewką i kalarepą

Składniki:

Surówka z kapusty z marchewką i kalarepą

 

  • 1/4 główki kapusty białej
  • 1-2 marchewki
  • 2 małe kalarepy
  • mały pęczek szczypiorku
  • mały pęczek pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty z marchewką i kalarepą

ETAP 1:

Surówka z kapusty z marchewką i kalarepą
Poszatkowana kapustę przekładamy do miski.

Kapustę szatkujemy do miski.

ETAP 2:

Surówka z kapusty z marchewką i kalarepą
Do kapusty dodajemy potartą marchew i kalarepę.

Do kapusty ścieramy na tarce o dużych oczkach obrana marchewkę i kalarepę.

ETAP 3:

Surówka z kapusty z marchewką i kalarepą
Do warzyw dodajemy natkę pietruszki i szczypiorek.

Następnie do warzyw dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz szczypiorek. Surówkę polewamy oliwą i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Wszystko razem dokładnie mieszamy. Surówkę przekładamy do ozdobnej miski.