Sposób przygotowania:
Wiosenna surówka
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Seler marynowany wyłożyć na sito, osączyć. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno posiekać.
Umytą rzodkiewkę pokroić w cienkie plasterki. Jabłko obrać, drobno posiekać, skropić sokiem z limonki, wymieszać.
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem i musztardą, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać.
Umytą rzodkiewkę pokroić w cienkie plasterki. Jabłko obrać, drobno posiekać, skropić sokiem z limonki, wymieszać.
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem i musztardą, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać.
![Wiosenna surówka Wiosenna surówka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiosenna-surowka-423992.jpg)
![Wiosenna surówka Wiosenna surówka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiosenna-surowka-423993.jpg)
![Wiosenna surówka Wiosenna surówka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiosenna-surowka-423994.jpg)
![Wiosenna surówka Wiosenna surówka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiosenna-surowka-423995.jpg)