Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Wiosenna surówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z marchewki i selera z dodatkiem rzodkiewki i szczypiorku jest bardzo smaczna i szybka do przygotowania.

Wiosenna surówka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiosenna surówka

 

  • 1 marchewka
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1/2 szkl selera konserwowego
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżka majonezu light
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

Wiosenna surówka
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Seler marynowany wyłożyć na sito, osączyć. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno posiekać.

Umytą rzodkiewkę pokroić w cienkie plasterki. Jabłko obrać, drobno posiekać, skropić sokiem z limonki, wymieszać.

Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem i musztardą, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać. 


Wiosenna surówka
Marchewkę zetrzeć, dodać osączony z zalewy seler.
Wiosenna surówka
Połączyć z posieknym jabłkiem i rzodkiewką. i
Wiosenna surówka
Do przygotowanych składników wsypać posiekany szczypiorek.
Wiosenna surówka
Połączyć z majonezem, doprawić do smaku, wymieszać.