Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Ekspresowa surówka z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ekspresowa surówka z młodej kapusty może być podana nie tylko jako dodatek do obiadu, ale i lekka kolacja

Ekspresowa surówka z młodej kapusty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ekspresowa surówka z młodej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Ekspresowa surówka z młodej kapusty
Kapustę drobno szatkujemy, lekko solimy, odkładamy na 10 minut. Pomidora myjemy, wycinamy zdrewniałą część, kroimy w plasterki 1cm na 1 cm. Ogórka obieramy ze skórki, również kroimy w cienkie plasterki. Koperek płuczemy, drobno siekamy. Wszystkie warzywa dodajemy do kapusty. Wlewamy oliwę, doprawiamy do smaku octem winnym, solą i pieprzem, ewentualnie także cukrem. Dokładnie mieszamy.
Ekspresowa surówka z młodej kapusty
Kapustę drobno szatkujemy, lekko solimy, odkładamy na 10 minut. Pomidora myjemy, wycinamy zdrewniałą część, kroimy w plasterki 1cm na 1 cm. Ogórka obieramy ze skórki, również kroimy w cienkie plasterki,
Ekspresowa surówka z młodej kapusty
Koperek płuczemy, drobno siekamy. Wszystkie warzywa dodajemy do kapusty. Wlewamy oliwę, doprawiamy do smaku octem winnym, solą i pieprzem, ewentualnie także cukrem.

Tagi:

kapusta