Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 943]

Ekspresowe wafle z masą orzechową

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 230
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wafle są naprawdę ekspresowe w przygotowaniu i zapewniam, że równie szybko znikają. Polecam, ponieważ są przepyszne!

Ekspresowe wafle z masą orzechową

Składniki:

Ekspresowe wafle z masą orzechową

 

  • 1 paczka wafli tortowych

Do przełożenia:

  • 1 puszka masy orzechowej (560g)

Opcjonanie:

  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Ekspresowe wafle z masą orzechową

Przekładanie:

Ekspresowe wafle z masą orzechową
Wafle powinny być równomiernie posmarowane masą.

Wafle smarować masą orzechową i równo układać jeden na drugim.

Chłodzenie:

Ekspresowe wafle z masą orzechową
Wafle należy obciążyć jakimś ciężkim przedmiotem.

Złożone wafle należy owinąć folią spożywczą bądź aluminiową i schłodzić w lodówce - obciążając czymś dość ciężkim, aby wafle dobrze się skleiły.

Podanie:

Ekspresowe wafle z masą orzechową
Wafle można pokroić na kawałki o dowolnej wielkości.

Gotowe wafle należy pokroić wedle własnego uznania i opcjonalnie można posmarować polewą czekoladową.