Sposób przygotowania:
Eksspresowe ciasteczka z marmoladą
Na początku mąkę wsypać do miski.Dodać twaróg, margarynę i łyżeczkę proszku do pieczenia.
Ze składników zagnieść ciasto.
Następnie włożyć je na 1 godzinę do lodówki.
Po tym czasie wyjąć i rozwałkować ciasto na placki grubości 0,5 cm, a następnie podzielić na kwadraty.
Na każdy kwadrat nałożyć po łyżeczce marmolady i skleić brzegi.
Podobnie jak w pierogach.
Ciastka układać na blaszce wysmarowanej margaryną.
Piekarnik nagrzać do temperatury 160 stopni i piec ciastka 20 minut do momentu aż nabiorą złocistego koloru.
Po wyjęciu ciastka możemy polukrować lub posypać cukrem pudrem.Smacznego.
Ze składników zagnieść ciasto.
Następnie włożyć je na 1 godzinę do lodówki.
Po tym czasie wyjąć i rozwałkować ciasto na placki grubości 0,5 cm, a następnie podzielić na kwadraty.
Na każdy kwadrat nałożyć po łyżeczce marmolady i skleić brzegi.
Podobnie jak w pierogach.
Ciastka układać na blaszce wysmarowanej margaryną.
Piekarnik nagrzać do temperatury 160 stopni i piec ciastka 20 minut do momentu aż nabiorą złocistego koloru.
Po wyjęciu ciastka możemy polukrować lub posypać cukrem pudrem.Smacznego.