Sposób przygotowania:
Enchilada z kurczakiem
Fileta pokroić w niedużą kostkę i obsypać czubrycą. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać kurczaka i obsmażyć. Kukurydzę osączyć i dodać do mięsa, zalać sosem meksykańskim, gotowa przez kilka minut, doprawić do smaku solą i słodką papryką.
Tortillę posmarować sosem serowym, nałożyć jedną trzecią sosu, zwinąć i przekroić na pół, Układać w naczyniu do zapiekania. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny.
Podawać z sosem serowym.
Smacznego :)
Tortillę posmarować sosem serowym, nałożyć jedną trzecią sosu, zwinąć i przekroić na pół, Układać w naczyniu do zapiekania. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny.
Podawać z sosem serowym.
Smacznego :)