Sposób przygotowania:
Ale Meksyk!!! - Zupa Enchilada
Umyć udka kurczaka i warzywa (marchew, pietruszkę, selera). Warzywa obrać i wraz z kurczakiem zalać taką ilością wody, żeby je tylko przykryła. Posolić i gotować na wolnym ogniu przez około 2 godz., aby uzyskać rosół. Wyjąć z wywaru warzywa i mięso kurczaka. Mięso porwać na małe kawałki i włożyć je z powrotem do garnka z wywarem. Do garnka dodać odsączoną fasolę, pomidory z puszki, mieszankę meksykańską HORTEX. Na patelni rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulę, papryczkę chilli i posiekany czosnek. Podsmażyć chwilkę i dodać koncentrat pomidorowy, a potem dodać słoik sosu meksykańskiego. Dodać kumin i oregano. Gotować ok. 2 min. Przelać wszystko do bulionu. Gotować wszystko przez około 20 min. na małym ogniu. Doprawić do smaku pieprzem, solą. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dolać trochę wody. Podawać posypane natką pietruszki i posiekanymi, lub pokrojonymi w paski plackami tortilli.