Sposób przygotowania:
Hiszpańska zapiekanka drobiowa z chorizo
► Do naczenia z męsem z kurczaka, dodać czosnek, ostrą paprykę, sól, pieprz i oliwę. Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na 60 minut.
► Naczynie żaroodporne wyłożyć na przemian mięsem, serem, tortellini, fasolką, papryką i kiełbasą chorizo pokrojoną w kostkę. Wierzch posypać tymiankiem i startym serem. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i zapiekać przez 40 minut w temperaturze 180C / Termoobieg /.
► Naczynie żaroodporne wyłożyć na przemian mięsem, serem, tortellini, fasolką, papryką i kiełbasą chorizo pokrojoną w kostkę. Wierzch posypać tymiankiem i startym serem. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i zapiekać przez 40 minut w temperaturze 180C / Termoobieg /.