Sposób przygotowania:
Fajna sałatka do mięsa z grilla
Jedną główkę sałaty lodowej dobrze umyć, a następnie poszarpać rękami na mniejsze części. Pomidor sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki i pokroić w niemałą kostkę. Ogórka obrać, przemyć i również pokroić w kostkę. Paprykę umyć, wyciąć ze środka gniazdo nasionek i pokroić na niedużą kostkę. Czerwoną cebulę obrać, przemyć ziemną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy i pokroić na paseczki. Ser mozzarelle odcedzić z sosu, a w następnej kolejności pokroić w kostkę. Wszystkie składniki dobrze wymieszać ze sobą. Ketchup oraz majonez wymieszać ze sobą, a późnij polać zrobionym sosem sałatkę i wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i całość dokładnie wymieszać. Zieloną cebulę umyć, drobno pokroić i posypać nią sałatkę.