angel35

angel35

Szef Kuchni
[Przepisów: 46]

Fale Dunaju

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Fale Dunaju - ciasto z kremem i owocami sezonowymi.

Fale Dunaju Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fale Dunaju

 

  • mąki pszennej, -250g margaryny, -1szklanka cukru, -6jaj, -1 opakowanie cukru waniliowego, -2łyżki

 

Sposób przygotowania:

Fale Dunaju
Ciasto: margarynę utrzec z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodac mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubic i dodac pianę. Ciasto podzielic na dwie części.Jasne ciasto wyłożyc na natłuszczoną blachę o wymiarach ok.25na 28cm.Do drugiej częsci dodac kakao i 2łyżki kakao, wyłożyc na jasne ciasto, na wierzch poukładac różne owoce.Piec w temp 180stopni około 45 minut. Wystudzone ciasto posmarowac kremem Karpatka i polac polewa.
Fale Dunaju
Etap 1
Fale Dunaju
Etap 2