rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Farfale z kapustą i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne i syte danie na każdą okazje

Farfale z kapustą i boczkiem

Składniki:

Farfale z kapustą i boczkiem

 

  • 1 opakowanie makaron farfalle (kokardki)
  • 1 główka młodej kapusty
  • 0,5kg chudego boczku

Sposób przygotowania:

Farfale z kapustą i boczkiem
Gotujemy duży garnek osolonej wody,gdy zacznie bulgotać wrzucamy makaron i gotujemy aż będzie miękki.W czasie gdy makaron się gotuje poszatkować kapustę i pokroić boczek w drobną kostkę.Kapustę krótko dusić w niewielkiej ilości wody(młoda kapusta szybko zmięknie),a boczek podsmażyć na patelni.Gdy makaron będzie już miękki,przelać go zimną wodą i w dużej misce mieszamy makaron,kapustę i boczek.Podawać na ciepło.