Sposób przygotowania:
Farfalle czyli kokardki z kalafiorem
Gotujemy makaron w osolonej wodzie,tak by był al dente.Przygotowujemy sos w/g przepisu na opakowaniu,jedynie kwestię śmietanki nieco przerobiłam,śmietana 18% wprawdzie,a nie 12%,ale za to tylko 4 łyżki,wszystko inne jak w przepisie.Kalafior dzielimy na różyczki i obgotowujemy w osolonej wodzie przez 8-12minut,osączamy na sicie.Na oliwie przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę,pod koniec dorzucamy pokrojone w pół talarki pomidory.Do formy wykładamy cebulkę z pomidorami,na to makaron,a następnie pokrojone różyczki kalafiora,całość polewamy sosem,posypujemy cieniutką warstwą bułki tartej i obficie serem żółtym.Zapiekamy na złoto,podajemy z ketchupem i uśmiechem.SMACZNEGO.
Pyza