Vamilka

Vamilka

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Farfalle z kurkami i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Błyskawiczne danie do przygotowania w 15 minut

Farfalle z kurkami i szpinakiem

Składniki:

Farfalle z kurkami i szpinakiem

 

  • makaron Farfalle (kokardki)
  • 1 opakowanie serka topionego
  • 10 średnich kurek
  • 100 g szpinaku w liściach (mrożony lub świeży)
  • pieprz czarny

Sposób przygotowania:

Farfalle z kurkami i szpinakiem
Makaron ugotować na ulubiony sposób. Odsączyć na sitku ustawionym w misce. Do rondla wrzucić kurki porwane na kawałki palcami, gotować w niewielkiej ilości wody ok. 10 minut. Dodać szpinak. Następnie dodać serek topiony i mieszać aż do uzyskania kremowej konsystencji. Gdyby sos okazał się zbyt gęsty podlać wodą z odlania makaronu. Doprawić pieprzem. Soli użyć dopiero po spróbowaniu, ponieważ serek topiony jest słony. Sos dokładnie połączyć z makaronem.