Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Farfalle z sosem mięsnym w pomidorach z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Moja rodzina uwielbia makarony, ostatnio popularnością cieszy się farfalle. Dzisiaj podałam go z sosem mięsnym z dodatkiem kukurydzy.

Farfalle z sosem mięsnym w pomidorach z kukurydzą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Farfalle z sosem mięsnym w pomidorach z kukurydzą

 

  • 500 g ugotowanego karczku wieprzowego
  • 1 łyżka koncentratu
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • natka pietruszki
  • 250 g makaronu Farfalle

 

 

Sposób przygotowania:

Farfalle z sosem mięsnym w pomidorach z kukurydzą
Makaron gotujemy przez 8 minut w lekko osolonej wodzie. Ugotowane mięso mielimy, przekładamy do rondla i podlewamy 350 ml wody, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką, zagotowujemy. Natkę pietruszki siekamy. Do Sosu dodajemy natkę pietruszki i kukurydzę. Całość gotujemy 10 minut. Na talerze nakładamy makaron i polewamy sosem. Smacznego.
Farfalle z sosem mięsnym w pomidorach z kukurydzą
Etap 1 mięso mielimy przekładamy do rondla i podlewamy wodą
Farfalle z sosem mięsnym w pomidorach z kukurydzą
Etap 2 dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy
Farfalle z sosem mięsnym w pomidorach z kukurydzą
Etap 3 następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki
Farfalle z sosem mięsnym w pomidorach z kukurydzą
Etap 4 na koniec dodajemy kukurydzę - całość mieszamy i gotujemy