Sposób przygotowania:
Farrero rocher z orzechami włoskimi
Masło ucieramy na puszystą masę z 4 łyżkami cukru.Dodajemy po jednym żółtku ucierając cały czas. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno dodając cukier. Dodajemy orzechy i startą czekoladę do masy z masłem. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem. Dodajemy do masy białka. Dzielimy na dwie części. Każdą z mas wykładamy na blachę prostokątną wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy dwa placki przez 20 minut w temp. 180 stopni. Masa: Dwie łyżki masła należy roztopić w rondlu, następnie dodajemy 1/2 szklanki mleka oraz mąkę. gotujemy mieszając cały czas aż masa zgęstnieje. Dodajemy orzechy. Jajka ucieramy z cukrem pudrem na parze i chłodzimy. W reszcie mleka rozpuszczamy czekoladę i chłodzimy. Kostkę masła miksujemy na puszysto, dodajemy naprzemiennie każdą w uprzednio przygotowanych mas. Placki nasączamy herbatą i przekładamy kremem. Chłodzimy. Dekorujemy orzechami.