nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Farsz do pasztecików drożdżowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Aromatyczny i pyszny farsz, który wykorzystałam do zrobienia pasztecików drożdżowych

Farsz do pasztecików drożdżowych

Składniki:

Farsz do pasztecików drożdżowych

 

  • 35 dag pasztetowej (użyłam 20 dag wieprzowej i 15 dag drobiowej)
  • 2 mniejsze cebule
  • ok. 25 dag pieczarek
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Farsz do pasztecików drożdżowych
1. Z pasztetowej zdjęłam osłonki i przelożyłam do miski, pogniotłam widelcem. 2. Cebule obrałam i pokroiłam w kostkę, a następnie podsmażyłam na rozgrzanym oleju, na złoty kolor, przestudziłam i dodałam do pasztetowej. 3. Pieczarki drobniutko pokroiłam i podduszałam do czasu, aż odparowały wodę, wcześniej doprawiłam je solą i pieprzem. Przestudziłam i dodałam do miski. Dokładnie wymieszałam, doprawiłam do smaku solą i pieprzem.Farsz należy schłodzić ok. 1 h by smaki sie "przegryzły". Idealny do drożdżowych pasztecików lub pierożków na słono.