Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Farsz do pierogów z gotowanego mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Nadzienie do pierożków lub naleśników to dobry sposób na wykorzystanie mięsa pozostałego z innego dania.

Farsz do pierogów z gotowanego mięsa

Składniki:

Farsz do pierogów z gotowanego mięsa

 

  • 1/2 kg gotowanego mięsa
  • 1/2 szk mleka
  • 1 bułka kajzerka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa maggi

 

Sposób przygotowania:

Farsz do pierogów z gotowanego mięsa
Bułkę pokroić, namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Ugotowane mięso wraz z bułką zmielić w maszynce, połączyć z cebulką, wymieszać i chwilę podsmażyć. Zdjąć z ognia, dodać natkę pietruszki i koperek, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, dokładnie wymieszać.