pycia9

pycia9

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Farsz do pierogów z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny farsz do pierogów z kapustą i grzybami, idealne na święta Bożego Narodzenia i nie tylko.

Farsz do pierogów z kapustą i grzybami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Farsz do pierogów z kapustą i grzybami

 

  • suszone grzyby 40g
  • cebula 1szt.
  • marchewka 1szt.
  • kapusta kwaszona 1 kg.
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Farsz do pierogów z kapustą i grzybami
Grzyby moczymy w wodzie przez około 30 min, następnie odcedzamy i dajemy do garnka. Cebulę kroimy w kosteczkę i dodajemy do grzybów. Całość lekko podsmażamy na oleju. Bierzemy 1kg kapusty kiszonej i płuczemy. Dokładnie odciskamy i kroimy na drobne kawałeczki. Marchewkę trzemy na grubym oczku, dodajemy kapustę kiszoną i gotujemy przez około 5 min. Następnie znowu odciskamy i dodajemy do grzybów. Dodajemy sól i pieprz i czekamy aż farsz ostygnie. Smacznego!
Farsz do pierogów z kapustą i grzybami
Suszone grzyby wraz z pokrojoną w kostkę cebulą
Farsz do pierogów z kapustą i grzybami
Podsmażone na oleju grzybyorazi cebulka
Farsz do pierogów z kapustą i grzybami
kiszona kapusta wraz z marchewką po gotowaniu