Sposób przygotowania:
Farsz grzybowo- kapuściany
Kapustę kiszoną odcisnąć i posiekać. Przełożyć ją do dużego garnka i zalać wodą, ugotować kapustę do miękkości. Grzyby suszone zalać wodą i ugotować, a następnie poszatkować. Miękkie grzyby oraz odcedzoną kapustę przesmażyć na oleju, podlewając farsz wywarem z grzybów, a jeśli jest za mało kwaśny to dodać wody z kapusty. Cebule posiekać i przesmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać je do farszu i wymieszać. Gdy farsz się zrumieni, doprawić go do smaku solą i pieprzem.
![Farsz grzybowo- kapuściany Farsz grzybowo- kapuściany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/farsz-grzybowo-kapusciany-101622.jpg)
![Farsz grzybowo- kapuściany Farsz grzybowo- kapuściany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/farsz-grzybowo-kapusciany-101623.jpg)
![Farsz grzybowo- kapuściany Farsz grzybowo- kapuściany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/farsz-grzybowo-kapusciany-101624.jpg)
![Farsz grzybowo- kapuściany Farsz grzybowo- kapuściany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/farsz-grzybowo-kapusciany-101625.jpg)