Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Farsz grzybowo- kapuściany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Farsz z kapusty kiszonej i grzybów lesnych który daję do krokietów lub pierogów.

Farsz grzybowo- kapuściany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Farsz grzybowo- kapuściany

 

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 2 duże cebule
  • 1 szkl. suszonych grzybów leśnych
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Farsz grzybowo- kapuściany
Kapustę kiszoną odcisnąć i posiekać. Przełożyć ją do dużego garnka i zalać wodą, ugotować kapustę do miękkości. Grzyby suszone zalać wodą i ugotować, a następnie poszatkować. Miękkie grzyby oraz odcedzoną kapustę przesmażyć na oleju, podlewając farsz wywarem z grzybów, a jeśli jest za mało kwaśny to dodać wody z kapusty. Cebule posiekać i przesmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać je do farszu i wymieszać. Gdy farsz się zrumieni, doprawić go do smaku solą i pieprzem.
Farsz grzybowo- kapuściany
grzyby suszone ugotowac a nastepnie posiekac.
Farsz grzybowo- kapuściany
cebule przesmażyć na oleju i dodac do farszu.
Farsz grzybowo- kapuściany
kapuste ugotowac do miekkosci a nastepnie odcedzic.
Farsz grzybowo- kapuściany
kiszona kapuste odcisnac z wody i posiekac.