Sposób przygotowania:
Polędwiczki z grzybami w boczkuI
 
1.Grzyby suszone zalewam gorącą wodę, moczę. Mięso oczyszczam z błonek, kroję, wzdłuż ale nie do końca i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
2.	Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Grzyby suszone odlewam z wody, kroję bardzo drobno, dodaję do cebuli. Pieczarki kroję w plasterki łączę z grzybami, smażę około 10 minut i doprawiam pieprzem oraz solą.
II
 
3. Mięso rozkładam, na środku układam farsz grzybowy, pozostały farsz odstawiam na bok.
III
 
4.	Mięso zwijam w roladę, owijam boczkiem.
5.	Następnie rolady układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piekę 35 minut w 180°C. Po upieczeniu kroję w plastry.
IV
 
6. Do pozostałego farszu wlewam śmietanę, gotuję 5 minut.
V
 
7.	Sos grzybowy wykładam na dno naczynia, układam plasterki polędwiczek.
8.	Danie gotowe, podaję z kopytkami lub ziemniakami.
9.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
