Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Polędwiczki z grzybami leśnymi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie ma lepszego dania, jak danie pachnące lasem. Delikatne polędwiczki wieprzowe z różnymi leśnymi grzybami.

Polędwiczki z grzybami leśnymi

Składniki:

Polędwiczki z grzybami leśnymi

 

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 1 litr ugotowanych grzybów leśnych
  • ½ szk. śmietany 30%
  • Olej do smażenia
  • 1 łyżka oregano
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżka Bazyli
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • Sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Polędwiczki z grzybami leśnymi

I

Polędwiczki z grzybami leśnymi
Przygotowanie mięsa, mięso doprawiamy i pieczemy.

1. Mięso oczyszczam z błonek, nacieram słodką papryką, solą, tymiankiem, oregano, bazylią. Następnie układam w woreczku do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C. Po upieczeniu mięso kroję na mniejsze kawałki.

II

Polędwiczki z grzybami leśnymi

2. Grzyby smażę na rozgrzanym oleju, podlewam jedną szklanką wody oraz śmietaną. Doprawiam solą oraz pieprzem.

III

3. Grzyby łączę z mięsem, chwilkę gotuję.
4. Gotowe, smacznego.