Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z grzybamiI
1. Grzyby moczę 30 minut w gorącej wodzie.
2. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wsypuję majeranek, paprykę ostrą, sól, bułkę tartą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną.
3. Z mięsa formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej, smażę na rozgrzanym oleju.
II
4. Kotlety zdejmuję z patelni a na tłuszczu od smażenia, smażę cebule obrane pokrojone w piórka. Następnie dodaję grzyby, odlane z wody, podlewam bulionem i gotuje 10 minut.
5. Mąkę rozrabiam ze śmietaną i zagęszczam sos, chwilkę gotuje.
III
6. Danie gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
7. Smacznego.
skuter5