Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kotlety mielone z grzybami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety pachnące lasem, które przygotujesz szybko i prosto. Kotlety z mięsa mielonego w sosie grzybowo cebulowym, podane z ziemniaczkami, idealne na obiad.

Kotlety mielone z grzybami

Składniki:

Kotlety mielone z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z grzybami

I

Kotlety mielone z grzybami

1. Grzyby moczę 30 minut w gorącej wodzie.
2. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wsypuję majeranek, paprykę ostrą, sól, bułkę tartą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną.
3. Z mięsa formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej, smażę na rozgrzanym oleju.

II

Kotlety mielone z grzybami

4. Kotlety zdejmuję z patelni a na tłuszczu od smażenia, smażę cebule obrane pokrojone w piórka. Następnie dodaję grzyby, odlane z wody, podlewam bulionem i gotuje 10 minut.
5. Mąkę rozrabiam ze śmietaną i zagęszczam sos, chwilkę gotuje.

III

6. Danie gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
7. Smacznego.