petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Farsz jarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszny przepis na farsz jarski

Farsz jarski

Składniki:

Farsz jarski

 

  • 2 marchewki,
  • pietruszka,
  • pół selera,
  • por,
  • cebula,
  • 2 łyzki masła lub margaryny,
  • jajo,
  • łyzka posiekanego koperku lub natki pietruszki,
  • 2 ugotowane suszone grzyby lub 10 dag pieczarek,
  • 3 łyżki parmezanu,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Farsz jarski
Włoszczyznę obrać i ugotować. Drobno posiekać cebulę i poddusić na maśle lub margarynie. Dodać do cebuli ugotowane grzyby lub drobno pokrojone pieczarki. Chwile całośc posmazyć. Wymieszać z posiekanymi lub zmielonymi w maszynce warzywami jajem i jeszcze chwile posmazyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać starty parmezan oraz natkę pietruszki lub koperek. Przygotowany farsz podawać z naleśnikami.

Tagi:

grzyby