pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Farsz kapuściany do pierogów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jeszcze tylko ciasto pierogowe i mamy pierogi z kapustą i grzybami

Farsz kapuściany do pierogów Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Farsz kapuściany do pierogów

 

  • 1 kg kapusta kiszona,
  • 2 łyżki suszone grzyby,
  • 1 cebula średnia,
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Farsz kapuściany do pierogów
Grzyby moczymy kilka godzin w wodzie, następnie gotujemy i mielimy. Kapustę odciskamy z soku i również gotujemy do miękkości. Kroimy drobno. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rumiano. Wszystkie składniki łączymy i dokładnie mieszamy. Na koniec w razie potrzeby doprawiamy.
Farsz kapuściany do pierogów
Farsz kapuściany do pierogów