Farsz mięsny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie, łatwe na każdą kieszeń.

Farsz mięsny

Składniki:

Farsz mięsny

 

  • mięso drobiowe 50 dag
  • cebula 1 szt.
  • marchew 1 szt.
  • seler 1/4 szt.
  • pieczarki 50 dag
  • sól, pieprz 1 szczypta
  • czosnek 1 ząbek
  • olej 3 łyżka
  • tymianek 1 szt.

 

Sposób przygotowania:

Farsz mięsny
Cebulę posiekaj, marchewkę oraz seler utrzyj na tarce jarzynowej. Rozgrzej 3 łyżki oleju i smaż warzywa, mieszając, kilka minut. Pokrój drobniutko pieczarki i smaż na oleju, aż płyn odparuje. Mięso zmiel w maszynce do mięsa, dodaj warzywa, pieczarki i dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem.

Tagi:

mięso