olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Farsz pasztetowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

farsz idealnie nadaje się zarówno do pierogów, tortilli jak i nawet naleśników :) smaczny, szybki i prosty.

Farsz pasztetowy

Składniki:

Farsz pasztetowy

 

Sposób przygotowania:

Farsz pasztetowy
Pieczarki umyć, obrać, drobno pokroić. Cebulę obrać, umyć, posiekać. Na patelni rozgrzać tluszcz, włożyć na niego pieczarki i cebulę i podrumienić. Dodać pokrojoną uprzednio na plastry obraną ze skórkę pasztetówkę oraz przyprawy i smaząąc dokładnie rozetrzeć na gładką masę >jeśli jest zbyt gęsta, można wlać parę łyżek bulionu, rosołu lub wody.