wilcza5

wilcza5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

farsz pieczarkowo-cebulowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ostry farsz pieczarkowo-cebulowy

farsz pieczarkowo-cebulowy

Składniki:

farsz pieczarkowo-cebulowy

 

  • 600 g pieczark
  • 2 duże cebule
  • 1 papryczka chili
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

farsz pieczarkowo-cebulowy
Na patelni rozgrzewamy oliwe z oliwek i podsmażamy cebulkę pokrojoną w kosteczkę.
Kiedy cebula się zrumieni dodajemy pieczarki dość grubo pokrojone.
Całość podsmażamy i odparowujemy nadmiar wody.
Doprawiamy do smaku koniecznie świeżą papryczką chili, solą i pieprzem.
Farsz idealny do tostów i pizzerek.
Polecam