gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Farsz z kapusty do pierogów, kapuśniaczków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Nadzienie można wykorzystać do przyrządzenia pierogów, kapuśniaczków lub pasztecików

Farsz z kapusty do pierogów, kapuśniaczków Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Farsz z kapusty do pierogów, kapuśniaczków

 

  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 2 cebule
  • 2 łyżeczki smalcu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Farsz z kapusty do pierogów, kapuśniaczków
Przekładamy kiszoną kapustę do garnka zalewamy wodą gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy i drobno kroimy nożem - cebulę drobno kroimy podsmażamy na patelni na rozpuszczonym smalcu. Gdy cebula lekko się podsmaży dodajemy pokrojoną kapustę. Całość chwilę razem podsmażamy. Na koniec dobrze doprawiamy solą i pieprzem. Odkładamy do ostudzenia.
Farsz z kapusty do pierogów, kapuśniaczków
Gotujemy kapustę kiszoną do miękkości odcedzamy
Farsz z kapusty do pierogów, kapuśniaczków
Podsmażamy cebulkę dodajemy pokrojoną kapustę

Tagi:

kapusta