Sposób przygotowania:
Farsz z kurczakiem, szpinakiem i pomidorkami
Filet z kurczaka myję a następnie kroję w kostkę. Posypuję dowolnymi przyprawami ja dałam przyprawę do gyrosa, pieprz oraz chilli. Mieszam dokładnie.
Na gorącą patelnię wylewam olej. Następnie wrzucam mięso, smażę na rumiano ze wszystkuch stron. Między czasie myję selera i kroję drobno.
Cebulę obieram i również kroję drobno. Pomidorki koktajlowe dziele na 4, a oliwki na pół. Kiedy kurczak będzie złoty na patelnie wrzucam pora i cebulę. Mieszam i smażę ok 2 min. Następnie dodaję pomidorki koktajlowe i pomidorki suszone w całości.
Na koniec dodaję szpinak. Mieszam i smażę jeszze ok 2 min. Następnie całość przekładam do miski. Wsypuję oliwki. Na koniec dodaję pikantny ketchup, przyprawy i całość dokładnie mieszam.
Na gorącą patelnię wylewam olej. Następnie wrzucam mięso, smażę na rumiano ze wszystkuch stron. Między czasie myję selera i kroję drobno.
Cebulę obieram i również kroję drobno. Pomidorki koktajlowe dziele na 4, a oliwki na pół. Kiedy kurczak będzie złoty na patelnie wrzucam pora i cebulę. Mieszam i smażę ok 2 min. Następnie dodaję pomidorki koktajlowe i pomidorki suszone w całości.
Na koniec dodaję szpinak. Mieszam i smażę jeszze ok 2 min. Następnie całość przekładam do miski. Wsypuję oliwki. Na koniec dodaję pikantny ketchup, przyprawy i całość dokładnie mieszam.