Sposób przygotowania:
Bułeczki drożdżowe z kurczakiem
Zaczynamy od zrobienia ciasta drożdżowego. Drożdże rozcieramy z cukrem i zalewamy ciepłą (ale nie gorącą ) wodą. Mieszamy i zostawiamy na kwadrans w ciepłym miejscu, żeby drożdże "ruszyły". Dosypujemy obie mąki, wbijamy jajko, dodajemy olej, sól i zioła. Wyrabiamy ciasto, a jak już będzie gładkie i jednolite, to formujemy kulę, przykrywamy i zostawiamy na godzinę do wyrośnięcia. 2 łyżeczki przyprawy fix knorr mieszamy z łyżką wody i łyżką oleju. Pierś z kurczaka myjemy i nacieramy przygotowaną marynatą. Umieszczamy w torebkach i smażymy na rozgrzanej patelni po ok 5-7 minut z każdej strony. Cebulę po umyciu i obraniu drobno siekamy i podsmażamy na odrobinie oleju, powinna się zeszklić, wtedy dodajemy marchewkę startą na grubej buraczanej tarce i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy usmażonego wcześniej kurczaka, pokrojonego w kostkę. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na kształt prostokąta. Przekładamy na nie farsz, zwijamy w rulon i kroimy na 2-3 cm plasterki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i zostawiamy na pół godziny do wyrośnięcia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut
marietta