Sposób przygotowania:
Fasolka na pomidorowo
Fasolkę oczyszczamy, obcinamy końcówki i wrzucamy na wrzącą wodę na 10 -15 min. Wyjmujemy z wody i przekładamy do rondla.
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i startą marchew. Chwilę razem dusimy i dodajemy do fasolki, dodajemy liść laurowy i podlewamy trochę wodą. Doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku.
Nakładamy do przygotowanych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 min.
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i startą marchew. Chwilę razem dusimy i dodajemy do fasolki, dodajemy liść laurowy i podlewamy trochę wodą. Doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku.
Nakładamy do przygotowanych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 min.