donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Fasolka z mięsem i sosem pomidorowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Fasolka, mięso, pomidory? Zapewniam was, że to połączenie utkwi wam w głowach przez długi długi czas, palce lizać!

Fasolka z mięsem  i sosem pomidorowym

Składniki:

Fasolka z mięsem i sosem pomidorowym

 

Sposób przygotowania:

Fasolka z mięsem i sosem pomidorowym
Mięso czyszczę odkrawam wszelkie niedoskonałości i kroję w drobną kostkę. Cebulę w paskii. Na patelni wylewam dwie łyżki oleju, wrzucam mięso i cebulę. Solę i pieprzę. Podsmażam 10 minut, następnie zalewam wodą i gotuję na malym ogniu przez godzinę.

W międzyczasie obieram fasolkę szparagową z włókien i brzydkich końcówek, zagotowuje wodę, solę łyżeczka i gotuję w niej fasolkę 20minut.

Gdy mięso jest już gotowe do powstałego sosu dodaję dwie łyżki koncentratu pomidorowego, zagotowuje. Następnie wrzucam ugotowaną fasolkę i mieszam.

podanie