Sposób przygotowania:
Fasolka z mięsem i sosem pomidorowym
Mięso czyszczę odkrawam wszelkie niedoskonałości i kroję w drobną kostkę. Cebulę w paskii. Na patelni wylewam dwie łyżki oleju, wrzucam mięso i cebulę. Solę i pieprzę. Podsmażam 10 minut, następnie zalewam wodą i gotuję na malym ogniu przez godzinę.
W międzyczasie obieram fasolkę szparagową z włókien i brzydkich końcówek, zagotowuje wodę, solę łyżeczka i gotuję w niej fasolkę 20minut.
Gdy mięso jest już gotowe do powstałego sosu dodaję dwie łyżki koncentratu pomidorowego, zagotowuje. Następnie wrzucam ugotowaną fasolkę i mieszam.
W międzyczasie obieram fasolkę szparagową z włókien i brzydkich końcówek, zagotowuje wodę, solę łyżeczka i gotuję w niej fasolkę 20minut.
Gdy mięso jest już gotowe do powstałego sosu dodaję dwie łyżki koncentratu pomidorowego, zagotowuje. Następnie wrzucam ugotowaną fasolkę i mieszam.
podanie
Blendi