Sposób przygotowania:
Kolorowa fasolka z pomidorkami i ziemniakami
Fasolkę szparagową gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, kroimy w słupki o długości około 5-6 cm.
Ziemniaki obieramy i kroimy w słupki - ala frytki, smażmy na złoto na rozgrzanym głębokim oleju.
Cebulę i czosnek obieramy siekamy - szklimy na oliwie. Dodajemy fasolkę i mieszamy. Następnie dodajemy usmażone ziemniaki oraz pokrojone w kostkę pomidory - całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy oprószając posiekaną zieloną cebulką.
Ziemniaki obieramy i kroimy w słupki - ala frytki, smażmy na złoto na rozgrzanym głębokim oleju.
Cebulę i czosnek obieramy siekamy - szklimy na oliwie. Dodajemy fasolkę i mieszamy. Następnie dodajemy usmażone ziemniaki oraz pokrojone w kostkę pomidory - całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy oprószając posiekaną zieloną cebulką.