Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kolorowa fasolka z pomidorkami i ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kolorowa fasolka z pomidorkami i smażonymi ziemniakami to świetne danie nie tylko na piątek. Polecam dla całej rodzinki.

Kolorowa fasolka z pomidorkami i ziemniakami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kolorowa fasolka z pomidorkami i ziemniakami

 

Sposób przygotowania:

Kolorowa fasolka z pomidorkami i ziemniakami
Fasolkę szparagową gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, kroimy w słupki o długości około 5-6 cm.

Ziemniaki obieramy i kroimy w słupki - ala frytki, smażmy na złoto na rozgrzanym głębokim oleju.

Cebulę i czosnek obieramy siekamy - szklimy na oliwie. Dodajemy fasolkę i mieszamy. Następnie dodajemy usmażone ziemniaki oraz pokrojone w kostkę pomidory - całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Podajemy oprószając posiekaną zieloną cebulką.
Kolorowa fasolka z pomidorkami i ziemniakami
Pokrojoną cebulę i czosnek rumienimy na oliwie
Kolorowa fasolka z pomidorkami i ziemniakami
Następnie dodajemy ugotowaną i pokrojoną fasolkę szparagową
Kolorowa fasolka z pomidorkami i ziemniakami
Do całości dodajemy usmażone słupki ziemniaków
Kolorowa fasolka z pomidorkami i ziemniakami
Następnie dodajemy pokrojone w dużą kostkę pomidory
Kolorowa fasolka z pomidorkami i ziemniakami
Całość doprawiamy do smaku i mieszamy.