Sposób przygotowania:
Cukiniowy sos ze schabem
Cukinię obieramy i kroimy w mniejsza kostkę. Cebule obieramy i kroimy drobno albo w cienkie piórka. Pomidory kroimy w kostkę (można obrać ze skórki).
W garnku gdzie będziemy dusić cukinię rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę, lekko rumienimy i dodajemy pomidory. Wszystko przesmażamy i dodajemy cukinię, liść laurowy podlewamy trochę wodą i dusimy aż zacznie się rozpadać. Ja gotuję aż sos stanie się dość gładki.
Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i koncentratem. Plastry schabu lekko rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem i podsmażamy na tłuszczu z obu stron.
Podajemy z przygotowanym sosem.
W garnku gdzie będziemy dusić cukinię rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę, lekko rumienimy i dodajemy pomidory. Wszystko przesmażamy i dodajemy cukinię, liść laurowy podlewamy trochę wodą i dusimy aż zacznie się rozpadać. Ja gotuję aż sos stanie się dość gładki.
Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i koncentratem. Plastry schabu lekko rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem i podsmażamy na tłuszczu z obu stron.
Podajemy z przygotowanym sosem.