Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Książka Kucharska: Przetwory na koniec lata

Fasolka szparagowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepis, który od lat się sprawdza i fasolka nigdy się nie psuje

Fasolka szparagowa

Składniki:

Fasolka szparagowa

 

  • 2 kg fasolki
  • 4 szklanki wody
  • 4 dag soli
  • 2-3 dag cukru
  • 2g kwasku cytrynowego

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa
Fasolkę umyć, odciąć konce, wrzucić do osolonej wody, gotować 2-4 minuty, odcedzić. Z wody, soli, cukru i kwasku ugotować zalewę. Fasolkę układać w słoikach i zalac wrzacą zalewą. Słoiki od razu zamykac i pasteryzować w temp. 95 stopni przez 90 minut.