goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Fasolka szparagowa konserwowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Fasolkę podajemy z bułka tartą podsmażoną na maśle.

Fasolka szparagowa konserwowa

Składniki:

Fasolka szparagowa konserwowa

 

 

 

  • zalewa:
  • woda 1 1/2 l
  • sól 1/2 łyżeczka
  • kwasek cytrynowy 1/4 łyżeczka
  • cukier 1 łyżeczka

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa konserwowa
Fasolkę podajemy z bułka tartą podsmażoną na maśle. Fasolę oczyszczamy, dokładnie myjemy. Blanszujemy, nastepnie odcedzamy, przekładamy ciasto do słoików. Składniki zalewy zagotowujemy. Gorącą zalewą zalewamy fasolę. Słoiki zakręcamy, pasteryzujemy około 30 minut. Wyjmujemy, odwracamy do góry dnem.