Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa po bretońskuETAP 1:
Fasolkę umyć, odciąć końcówki, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować al' dente w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Odcedzić. Cebule obrać, pokroić i zeszklić na oleju w garnku. Dodać marchewkę pokrojoną w słupki. Dusić razem.
Kiełbasę pokroić w kostkę lub półplasterki i przesmażyć na patelni na odrobinie tłuszczu. Przełożyć do cebuli i marchewki. Wlać przecier pomidorowy z kartonu i przecier ze słoiczka wymieszany ze szklanką wody. Wymieszać. Dodać przyprawy. Dusić razem około 25 min.
Podawać z ryżem lub pieczywem.
![Fasolka szparagowa po bretońsku Fasolka szparagowa po bretońsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fasolka-szparagowa-po-bretonsku-584977.jpg)
![Fasolka szparagowa po bretońsku Fasolka szparagowa po bretońsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fasolka-szparagowa-po-bretonsku-584979.jpg)
![Fasolka szparagowa po bretońsku Fasolka szparagowa po bretońsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fasolka-szparagowa-po-bretonsku-584980.jpg)
![Fasolka szparagowa po bretońsku Fasolka szparagowa po bretońsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fasolka-szparagowa-po-bretonsku-584981.jpg)
![Fasolka szparagowa po bretońsku Fasolka szparagowa po bretońsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fasolka-szparagowa-po-bretonsku-584983.jpg)
![Fasolka szparagowa po bretońsku Fasolka szparagowa po bretońsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fasolka-szparagowa-po-bretonsku-584984.jpg)