Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1039]

Kotlety drobiowe w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie masz pomysłu na obiad, wypróbuj ten przepis. Nie ma nic lepszego jak drobiowe kotlety w kapuście z dodatkiem papryki konserwowej.

Kotlety drobiowe w kapuście

Składniki:

Kotlety drobiowe w kapuście

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 8 liści z kapusty
  • 1 mały słoik papryki konserwowej
  • 8 plastrów sera żółtego
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • Sól
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka całe
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety drobiowe w kapuście

I

Kotlety drobiowe w kapuście
Przygotowanie mięsa, mięso kroimy, rozbijamy. Przygotowanie kapusty, papryki, sera żółtego.

1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą.
2. Liście kapusty obgotowuje, usuwam twarde części i rozkładam.
3. Na każdym liściu układam po plastrze mięsa, na mięsie plasterek sera żółtego, pasek papryki konserwowej.

II

Kotlety drobiowe w kapuście
Zwijanie mięsa z farszem w liść kapusty.

4. Mięso zawijam w liść kapusty.

III

Kotlety drobiowe w kapuście
Panierowanie kotletów w jajku oraz bułce tartej i smażenie na rozgrzanym oleju.

5. Następnie panieruje w roztrzepanym widelcem jajku, bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.

IV

6. Kotlety gotowe.
7. Smacznego.