Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Gulasz z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W mojej rodzinie często jemy gulasz zrobiony na różne sposoby, ostatnio robiłam z fasolką szparagową i chciałam się Wami podzielić przepisem, bo danie wyszło bardzo smaczne.

Gulasz z fasolką szparagową

Składniki:

Gulasz z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z fasolką szparagową

I

Gulasz z fasolką szparagową
Przygotowanie mięsa, mięso kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy przyprawami.

Mięso krojem w kostkę, solę, smażę około 30 minut na rozgrzanym oleju. Doprawiam papryką słodką oraz chili.

II

Gulasz z fasolką szparagową
Przygotowanie warzyw, warzywa kroimy, łączymy z mięsem, smażymy i ddojemy koncentrat pomidorowy.

2. Czosnek, cebulę obieram, drobno kroję, dodaję do mięsa. Podlewam jedną szklanką wody.
3. Fasolkę szparagową oczyszczam z końcówek, kroję na połówki, brokuł dziele na mniejsze różyczki. Warzywa łączę z mięsem.
4. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję.

III

5. Danie gotowe.
6. Smacznego.